Online Scanners.nl

Scanners beluisteren & zelf streamen


Zelf streamen

Optie 1 - Via de Line-in van je eigen computer

Je kunt een scanner vrijwel altijd wel aansluiten via de line-in poort van je eigen computer. Hiervoor sluit je de scanner aan (mits deze een 3.5mm jack aansluiting heeft) met een stereo 3.5mm jack kabel. Vervolgens gebruik je de encoder software om de stream beschikbaar te maken op internet, bijvoorbeeld via ScannersOnline.nl. Je kunt uiteraard ook Windows Media Encoder gebruiken.

Optie 2 - Via een Raspberry Pi

Een Raspberry Pi is geweldig. Het is een klein computertje (iets groter dan een pinpas) met een ARM CPU. Dit is hetzelfde type als in je smartphone. Hierop draait linux. Bij 24/7 gebruik van de Raspberry betaal je nog geen € 10,- per jaar aan stroomkosten. De voeding is namelijk een micro USB smartphone oplader (5v, 1A). Je zou de voeding zelfs vanuit een USB poort van je computer kunnen laten doen, al kan er dan storing ontstaan op de stream.

Het nadeel is dat de Raspberry standaard geen line-in poort heeft. De oplossing is een simpele USB stick waarin een 3.5mm microfoon- en koptelefoonaansluiting zit. Met een stereo(!) 3.5mm jack-kabel sluit je de scanner aan op de Raspberry. Met Darkice voor linux kun je het geluid naar de server streamen.

ScannersOnline.nl biedt binnenkort bij belangstelling een pakket aan waarbij de Raspberry Pi, accesoires en software voorgeinstalleerd wordt opgestuurd.

Zelf streamen

Wil je jouw scanner beschikbaar maken op internet? Maak dan hier een account aan.

Mijn account